Vyzkoušejte!

Jak si udělat dobré ZNOJEMSKÉ OKURKY:

Znojemský nálevDo 3,5-4L teplé vody (cca 70°C ) nasypeme cukr (cca 300-400g) dle chuti.
Poměr vody a cukru lze upravit dle vlastní chuti, jedná se o doporučený způsob ředění.
Po rozpuštění přidáme 1 litr nálevu a důkladně promícháme.
Následně zalijeme tímto připraveným nálevem zeleninu již připravenou ve sklenicích, uzavřeme a sterilujeme dle vlastních požadavků.

Do jedné sklenice počítejte odhadem (dle zavařovaného produktu) 0,3L hotového nálevu.
Podle počtu sklenic si předběžně namíchejte poměr nálevu.

Návod, který je uveden na výrobku je směřován spíše ke klasické kyselejší chuti okurek.

Není za závadu, pokud si přidáte cukr podle vaši chuti, pokud máte rádi spíše sladší okurky, než kyselejší. Nebo si přidat mrkev na kolečka, kopr atd.

Znojemský nálev